דומיין ישראלי או דומיין מחו"ל?
הדומיין שלנו הוא תעודת הזהות האינטרנטית דומיין מהווה שם ייחודי המבסס את האתר. דומיין הוא בעצם כתובת האתר שלנו המופיעה בדפדפן, ולכן היא קריטית מאוד לייצוג האתר שלנו. השלב הראשון בהקמת אתר אינטרנט הוא רכישת דומיין, אך נשאלת השאלה מה יותר עדיף – דומיין ישראלי או דומיין מחו"ל? דומיין co.il או דומיין com?
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
הקמת דומיין לאתר אינטרנט
הגדרת המילה "דומיין" היא שם מתחם ייחודי לאתר אינטרנט המופיע בשורה העליונה בדפדפן. בעזרת הדומיינים השונים אנו יכולים להתמצא בקלות רבה יותר ברחבי האינטרנט, כשכל אתר או מייל מסומן בשם ייחודי משלו בדיוק כמו אנשים בעלי תעודת זהות ייחודית.
דומיין מסייע בזהות אתרי האינטרנט השונים ובכניסה לאתר. כך למשל, כשכתובת IP מופיעה בשורת הדפדפן, ניתן יהיה לזהות אותה בשם הדומיין מאשר כמספרים שנראים כמו מיליוני כתובות אחרות. לשם כך נבנתה מערכת ה-DNS, הנקראת גם "Domain Name System". תפקידה הוא לתרגם את השם הייחודי לכל אתר ממספר לשם רגיל – הדומיין שלנו.
את הקישור בין הדומיין לכתובת ה-DNS אנחנו עושים באמצעות קישור של הדומיין לשרת האחסון וכך על ידי הכנסת שם הדומיין בדפדפן הגלישה אנחנו מגיעים אל האתר הרצוי.
כמה עולה לרכוש דומיין?
המחיר תלוי במספר פרמטרים: האם רכשנו דומיין חדש, בו אף אחד לא משתמש? או שמא רכשנו דומיין משומש "יד שנייה" בו מישהו כבר השתמש בעבר? ישנה אופציה גם לרכישת דומיין פרימיום עם שם מוכר ונוכחות חזקה וכאן כבר המחירים יכולים להגיע לכמה אלפי ועשרות אלפי שקלים.
גם הסיומת היא פקטור מאוד עיקרי בעלות הדומיין, כשסיומת ישראלית לרוב תהיה יקרה יותר מאשר סיומת מחו"ל. בישראל השוק הוא קטן משמעותית ולכן אין יותר מדי תחרות. בנוסף איגוד האינטרנט הישראלי לא מאפשר לחברות לא ישראליות למכור דומיין עם סיומת ישראלית (co.il) ובכך הם מקטינים את התחרות באופן משמעותי.
בגדול העלות של דומיין ישראלי יכולה לנוע בין 55 ש"ח ל-100 ש"ח לשנה וניתן לראות מידע נוסף על החברות דומיין בארץ ומחירים על ידי לחיצה כאן.
בחו"ל לעומת זאת השוק יותר תחרותי ואפשר אפילו למצוא דומיינים עם סיומת com בעלות של דולר אחד בודד לשנה הראשונה. בממוצע העלות של דומיין מחו"ל היא סדר גודל של בין $10 ל-$20 לשנה. וכדי להיזהר מחברות שמעלות את המחיר באופן משמעותי עבור חידוש הדומיין בשנה השנייה.
רכישת דומיין ישראלי או דומיין מחו"ל?
רכישת שם מתחם זה אחד הדברים הבסיסיים ביותר בהקמת אתר אינטרנט חדש, מה שיעזור לכם לבסס את העסק ושם המותג ברשת. בעת הרכישה, אנו בעצם נרשמים באיגוד האינטרנט הישראלי או איגוד האינטרנט העולמי ובאמצעות ספק רישום אנחנו רושמים את הדומיין על השם והבעלות שלנו.
כשעומדים לרכוש דומיין יש לקחת בחשבון כמה אופציות: האופציה הראשונה היא שם הדומיין. איזה שם אנחנו רוצים? האם יש לנו שם מקורי או שאנחנו רוצים שם יד שנייה? האם אנחנו רוצים שירות ותמיכה בארץ או בחו"ל? מה התקציב שלנו? לאחר שנענה על השאלות הללו, נוכל לדעת כיצד להמשיך בתהליך.
קחו בחשבון ששם מקורי תמיד יעלה יותר. השם חייב להיות מורשה וכרוך בעמלת הקצאת הדומיין. העלות יכולה להגיע ל-55-75 ש"ח לשנה, בעוד שדומיין מחו"ל יכול לעלות בסביבות $1 ל-$20 לשנה. דומיינים מסוימים יעלו אף יותר מכך. ועדיין, ההבדל במחירים הוא בהחלט משמעותי.
רכישת דומיין ישראלי יגיע בסיומות ישראליות כמו co.il למשל דרך הרשם הישראלי. במידה ואתם מעוניינים לרכוש דומיין ביד שנייה, קחו בחשבון שלעיתים דומיינים אלו עשויים להיות יקרים יותר מכיוון שכבר יש להם נוכחות והאתר כבר מקודם באינטרנט.
אם אתם מעוניינים ברכישת דומיין חשוב לברר ולבדוק מהו השירות אותו ניתן לקבל אצל הרשם ולהתייעץ עם בעלי אתרים ובעלי מקצוע המבינים בתחום בניית אתרים וקידום אתרים.
מעבר לשאלת המחיר בדרך כלל כאשר הדומיין מיועד אל קהל יעד ישראלי אז סיומת co.il תהיה עדיפה על סיומת com. כאשר הדומיין מיועד אל קהל יעד מחו"ל אז הבחירה הנכונה והטובה יותר בדרך כלל תהיה דומיין עם סיומת com.